Rally lydighed                                                               

Rally Lydighed er et prøveprogram, hvor det positive og villige samarbejde mellem hund og fører er i højsædet. De enkelte øvelser skal afspejle den kommunikation og de bevægelser, som skaber det gode grundlag for det daglige samvær med hunden.
 
Ved prøverne er glæden, udstrålingen og samarbejdet vigtigere end præcisionen. Under prøven kan der kommunikeres frit med hunden, og der er ingen krav om at der skal bruges særlige kommandoer. 

Prøverne gennemføres på en bane med 10 til 20 skilte, som angiver hvad hunden og føreren skal gøre, fx stoppe og få hunden til at lægge sig. Hundeføreren skal selv finde den rigtige vej rundt på banen og sikre at hunden får gjort øvelserne rigtigt. Det hele foregår i et raskt tempo og med en udstråling af glæde og overskud. Det gør også at prøverne er underholdende at se på.
 

Mange lydighedstrænere har fundet inspiration i Rally Lydighed og har selv fundet på flere øvelser med tilhørende skilte, men glæden og den initiativrige hund, som er grundlaget i Rally Lydighed, har også skabt rene Rally hold, som arbejder målrettet mod prøver i Rally Lydighed.

Træner: Pia Karlsen

Der konkurreres i 5 klasser, begynder, øvede, ekspert, champion og en åben klasse, som alle kan starte i.

eksempel på rallyskilt

eksempel på rallyskilt